A lelki egészség megőrzése önismeret és személyiségfejlesztés segítségével

RMPSZ tagság

Regisztráljon a tagsággal járó előnyökért:
- ingyenes és kedvezményes továbbképzések
- naprakész információszolgáltatás
- egyszerű ügyintézés
Jelentkezés

A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének Székelyföldi Oktatási és Módszertani Központja évközi továbbképző programot szervez kérésre a maroshévízi Kemény János Elméleti Líceum- és a környék pedagógusai számára 2023. február 3 – 5 közötti időszakban.

A tanfolyamról:
A továbbképzés célja, a résztvevők önismereti tudatosságának növelése valamint tapasztalatok szerzése a sajátélményű, gyakorlatorientált személyiségfejlesztés terén a lelki egészség megőrzése érdekében. Kiemelt cél hogy a résztvevők nevelőmunkájukban hatékonyan használják a továbbképzésen megtapasztalt kreatív-fejlesztő gyakorlatokat tanulóik adottságainak, képességeinek, érdeklődési köreiknek kibontakoztatásában.

A program tartalmának rövid ismertetése:
Az önismeret során megismerhetjük személyiségünk tulajdonságait, képességeit, szándékait, érzelmeinket, gondolatainkat és mindezek együttes működését.

A képzésen résztvevő pedagógusok elméleti és gyakorlati ismereteket szerezhetnek az önismeret, a kommunikáció, az érzelmi intelligencia, az együttműködés, problémamegoldás és a csoportdinamika témaköréből. A résztvevők olyan ismeretek és készségek birtokába jutnak, melyeket majd az iskolai közösségek fejlesztésében is hasznosítani tudnak.

Azoknak hasznos ez a továbbképzés, akik érteni akarják, hogy mi zajlik bennük, tudni akarják hogyan ismerhetőek fel a problémák valódi okai, s hogyan lehet leküzdeni azokat.

A tanfolyam időtartama: 20 óra.
A továbbképzés kezdési időpontja: 2023. február 3, 17.00 óra
Helyszín: Kemény János Elméleti Líceum, Maroshévíz, Hargita megye
Célcsoport: a maroshévízi Kemény János Elméleti Líceum és a környék pedagógusai
Helyek száma: 30
Képző: Borsos Annamária pszichológus

A tanfolyam végén a résztvevők számára kétnyelvű tanúsítványt állítunk ki.
A beiratkozás on-line, az RMPSZ honlapján történik január 28. 14 óráig.
Kapcsolattartó személyek, helyi szervezők: Deme Gabriella, intézményvezető, Csibi Gabriella, az RMPSZ maroshévízi területi elnök

SZERETETTEL VÁRUNK MINDEN ÉRDEKLŐDŐ KOLLÉGÁT!

Pöllnitz Ilona SZOMK,                                                                                   Dr. Köllő Zsófia                                    
központvezető                                                                                               programigazgató
cookieA sütik segítenek szolgáltatásaink biztosításában.