Az érzelmi intelligencia és reziliencia jelentősége és fejlesztési lehetőségei

RMPSZ tagság

Regisztráljon a tagsággal járó előnyökért:
- ingyenes és kedvezményes továbbképzések
- naprakész információszolgáltatás
- egyszerű ügyintézés
Jelentkezés

A kolozsvári Gál Kelemen Oktatási és Módszertani Központ évközi továbbképző tanfolyamot hirdet közép-erdélyi pedagógusok számára.

A képzés ismertetése:
      Napjainkban egyrészt az oktatási rendszerek átalakulása, a tanulóknál jelentkező tanulási , magatartási problémák gyakorisága, a pedagógusok túlterheltsége miatt, másrészt a környezetünkben valamennyiünket érintő globális problémák (világjárvány, háború) miatt fontos, hogy ne csak szakmai, módszertani felkészültségünket, hanem legfontosabb munkaeszközünket, a személyiségünket is karban tartsuk. Az elmúlt évek eseményei mintha megváltoztatták volna a kellemes, bizalmas munkahelyi légkört. Ahhoz, hogy egészségesek maradhassunk testileg és mentálisan is, fejlesztendő érzelmi intelligenciánk, törekednünk kell a reziliens magatartásunk fejlesztésére. Vagyis arra, hogy ellenállóképességünk, rugalmasságunk és terhelhetőségünk személyes kontrollunk alatt álljon. A reziliencia egy adottság, amely minden emberben másként jelentkezik, aktivizálható, erősíthető. A saját élményű tanulással megvalósuló képzésen szem előtt tartjuk azt is, hogy támpontokat adjunk a résztvevőknek, hogy alkalmazhatják a tanultakat saját pedagógiai gyakorlatukban, miként támogathatják tanítványaikat az érzelmi intelligencia és reziliencia fejlesztésének útján.

Időpont:   2023. február 3-4.

Időkeret:  15 óra (ennek beosztása: 3-án pénteken: 16.00 – 19.00, 4-én szombaton: 09.00-19.30)

Helyszín: Báthory István Elméleti Líceum, Kolozsvár

A program témai:
A pozitív pszichológia eredményeinek hasznosíthatósága a mindennapokban.
A jóllét (well-being) szerepe a pedagógus életében.
Érzelmi intelligencia szerepe személyes boldogulásunkban és pedagógusi munkánkban.
Reziliencia: elmélet és gyakorlat. Csak a változás állandó. Tudunk –e alkalmazkodni hozzá? Rugalmas gondolkodás, átkeretezés, szemléletváltási lehetőségek. Amin változtathatunk és amin nem.
 

Előadók:    Dr. Tratnyek Magdolna és Mandák Csaba- Innovatív Pedagógiai Műhely

Célcsoport: Közép-erdélyi tanítók/ tanárok

Helyek száma: 30

Jelentkezési feltételek
Az évközi továbbképzésekre az RMPSZ-tagsággal rendelkező magyar pedagógusok pályázhatnak.
A rendelkezésre álló helyeket a regisztráció sorrendjében töltik be a jelentkezők. A pályázónak a jelentkezéssel egyidőben be kell fizetnie a részvételi díjat, ezzel jelezve részvételi szándékát.
A betelt csoportok esetében a pótlistára való jelentkezést is lehetővé tesszük, visszalépés esetén innen pótoljuk a kieső résztvevőket.
 
Részvételi díj
•  Az RMPSZ a rendelkezésére álló pályázati támogatásból hozzájárul a szakmai programhoz.
•  A pedagógusok 100 lej részvételi díj befizetésével nyerik el a részvételi jogot. A befizetés az RMPSZ honlapján, kizárólag bankkártyával történik.

Jelentkezési határidő: 2023. január 31.
A tanfolyam végén tanúsítványt állítunk ki.
Figyelem! A helyek száma korlátozott!

 IRSAI Mónika,   GKOMK központvezető
cookieA sütik segítenek szolgáltatásaink biztosításában.