Az alfa generáció értékelése az iskolában – tanítók szekciója

RMPSZ tagság

Regisztráljon a tagsággal járó előnyökért:
- ingyenes és kedvezményes továbbképzések
- naprakész információszolgáltatás
- egyszerű ügyintézés
Jelentkezés

32. Bolyai Nyári Akadémia
Mérés, értékelés és fejlesztés a közoktatásban

2024. július 126.

 

Mérd meg, ami mérhető, és tedd mérhetővé, ami nem az!

(Galileo Galilei)

 

Az alfa generáció értékelése az iskolábantanítók szekciója

Szováta, Teleki Oktatási Központ, 2024. július 22–26.

A most iskolába járó alfa generáció, amely impulzusorientált környezetben, állandó információáradatban nő fel, egészen másfajta tanári kommunikációt igényel, mint a korábbi generációk.
Kapcsolatuk a digitális világgal igen korai életszakaszukra megy vissza – sajátos kihívások elé állítja a pedagógusokat. Úgy érkeznek az iskolapadba, hogy ehhez az állandó és gyors ingeráradathoz vannak hozzászokva, és villámgyorsan sajátítják el a digitális eszközök kezelését. Elengedhetetlen, hogy teljesen más megközelítésből kerüljön sor az értékelésükre is, annak személyiségfejlődésben betöltött szerepe kerüljön előtérbe. Ehhez a pedagógusoknak képessé kell válniuk elsősorban a szemléletváltásra, ugyanakkor olyan kompetenciaalapú mérőeszközök használatára, melyek akár online felületen is betöltik a szerepüket.

Célcsoport:
általános iskolai tanítók
Időpont: 2024. július 22–26. Hétfői ebédtől péntek reggeli elutazásig.
Időtartam: 25 képzési óra és szabadidős tevékenységek.

Minden résztvevő a romániai Oktatási Minisztérium által, a funkcionális készségfejlesztés képzési kategóriába tartozó 25 órás programról kap igazolást, amelyet elektronikus módon a szakmai partnerintézmény, a Hargita megyei Apáczai Csere János Pedagógusok Háza a megadott email címekre küld ki. A képzési programot a 4224/2022-es rendeletben megszabott módszertan előírásai szerint az iskolai továbbképzési bizottságban lehet szakmai kreditpontokká elismertetni.
 
Helyek száma: 25
Helyszín: Teleki Oktatási Közont, Szováta

Fejlesztendő kompetenciák:
A program résztvevői megismerkednek az alfa generáció sajátosságaival, az értékelés személyiségfejlődésben betöltött funkciójával és filozófiájával. Képessé válnak egy kompetencia-alapú mérőeszköz elkészítésére online felületen. Megismerkednek az alapképességek mérésének eszkövével (DIFER) valamint alternatív teljesítménymérési és értékelési eszközökkel. A mérés alapfogalmainak áttekintése után egy professzionális mérőeszköz elemzésére is alkalmassá válnak a pedagógusok.

Előadó / foglalkozásvezető:
Szőke-Milinte Enikő, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem tanszékvezető egyetemi docense, alapképzése szerint tanító, pedagógia-magyar nyelv és irodalom szakos bölcsész és tanár, integráló nevelés mesteri képesítéssel is, jelenleg

Programszervezők:
Csatlós Erzsébet-Zsófia, 0723504845, zsozso29@mail.com
cookieA sütik segítenek szolgáltatásaink biztosításában.