Közösségépítés.

RMPSZ tagság

Regisztráljon a tagsággal járó előnyökért:
- ingyenes és kedvezményes továbbképzések
- naprakész információszolgáltatás
- egyszerű ügyintézés
Jelentkezés

Továbbképzés Fehér megye magyar pedagógusainak
 
Az RMPSZ Országos Programirodája és az RMPSZ Fehér megyei szervezete továbbképző tanfolyamot hirdet Fehér megye pedagógusai számára.
 
A képzés rövid leírása:
 
A technológiai változások és a világban zajló trendek elengedhetetlenné teszik a közösségek újragondolását. A valódi közösségek ugyanis mindig  erőforrásokat hoznak létre. Köztük olyan új tudásformákat is, melyek a kisebb vagy nagyobb társadalmi rétegeket érintő problémákra is megoldásokat kínálnak. A közösség maga is erőforrás, amely táplálja a jó tervek megvalósítását. Ha egy közösségben van szellemi erő és összefogás, képes újjáépíteni azokat a struktúrákat, melyek már nem az előrehaladást szolgálják.
A képzés célja:
●      Segítséget nyújtani a résztvevő pedagógusoknak, hogy feltárják közösségük értékeit, megtaláják azok megőrzésének módjait, a közös érdekek, értékek és tapasztalatok mentén képessé váljanak az egyéni érdekeket csoportérdekké alakítani.
●      Ráébreszteni őket, hogy az egyének együtt egy sokkal nagyobb és nehezebb feladatot tudnak megoldani, mintha azt egyedül próbálnák meg. A közösség sohasem egy élettelen rendszer, olyan emberek alkotják, akik maguk szervezik, formálják saját közösségüket.
●      Átalakítani azokat a  mentalitásbeli jellemzőket, amelyek nem szolgálják a közösségi létet, a közösség fejlődését.
Mindez olyan gyakorlati megközelítésből, ami a pedagógusközösségek élettelivé tételében is segítséget nyújt, de az osztályteremben, az osztályközösségek kialakításában is használható, a mindennapi életből kiindulva körvonalazva a lehetséges megvalósítási módokat.
Együtt keressük a választ a Miért? Hogyan? Kinek? kérdésekre.
 
A képzés felépítése: elmélet, tréning, workshopok
 
Időpont: 2024. április 5‒7.
Helyszín: Teleki Oktatási Központ, Szováta
Előadók, trénerek: Csatlós Erzsébet Zsófia
 
A képzésre jelentkezhetnek:
Fehér megye magyar pedagógusai: óvodapedagógusok, tanítók, tanárok
 
Helyek száma: 25
 
Jelentkezési feltételek: Az évközi továbbképzésekre az RMPSZ-tagsággal és a 2024-es évre kifizetett tagsági díjjal rendelkező magyar pedagógusok pályázhatnak. (2024-es évi tagsági díj 5 lej/ hó, vagyis 60 RON/év.)
A rendelkezésre álló helyeket a regisztráció sorrendjében töltik be a jelentkezők. A pályázónak a jelentkezéssel egyidőben be kell fizetnie a részvételi díjat, ezzel jelezve részvételi szándékát. A betelt csoportok esetében a pótlistára való jelentkezést is lehetővé tesszük, visszalépés esetén innen pótoljuk a kieső résztvevőket.
 
Részvételi díj: 100 lej
Jelentkezési határidő: március 31.
 
A képzés végén tanúsítványt állítunk ki.
 
A képzéssel kapcsolatosan Szabó Csilla Erzsébet, Fehér megyei RMPSZ-elnöknél lehet érdeklődni: 0743991295 vagy szabo_csilla76@yahoo.com
 
Figyelem! A helyek száma korlátozott!
Az RMPSZ rendezvénye Magyarország Kormánya – Belügyminisztérium támogatásával valósul meg.
cookieA sütik segítenek szolgáltatásaink biztosításában.