A pedagógiai kutatás módszertani alapjai

RMPSZ tagság

Regisztráljon a tagsággal járó előnyökért:
- ingyenes és kedvezményes továbbképzések
- naprakész információszolgáltatás
- egyszerű ügyintézés
Jelentkezés

A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének Partiumi Oktatási és Módszertani Központja pályázat útján elnyert anyagi támogatással – Magyarország Kormánya – Belügyminisztérium – a Szatmár megyei tagszervezettel és a Pro Magister Alapítvánnyal együttműködve, évközi továbbképző programot szervez 2024. március 22-23. közötti időszakban.
 
A képzés rövid ismertetése:
A kutatás az újító gondolkodású pedagógusok sajátos módszere. A felkínált továbbképzés azoknak nyújthat segítséget, akiknek az alapképzés évei alatt nem volt lehetőségük e tantárggyal megismerkedni, illetve azoknak, akik szeretnék feleleveníteni ezzel kapcsolatos ismereteiket a saját tudományos munkájuk megújítása vagy egy 1 fokozati vizsga sikeres teljesítése érdekében.
A képzés során megtanuljuk a kutatási terv elkészítésének lépéseit, a problémakérdés, hipotézisek megfogalmazásának szabályait, a szakirodalom feldolgozásának lépéseit, a minta kiválasztásának szempontjait, megismerkedünk különböző kutatási stratégiákkal, módszerekkel, eszközökkel, majd az adatok feldolgozásának módszereivel. A képzés végén a kutatás dolgozat formájában való publikálásáról is szót ejtünk.
A képzés során hangsúlyt fektetünk az elméleti ismeretek gyakorlati alkalmazására is.
 
Képző: dr. Szabó-Thalmeiner Noémi
Célcsoport: partiumi és Szilágy megyei óvodapedagógusok, tanítók, tanárok
Maximális létszám: 30 fő
Óraszám: 12 óra
Időpont: 2024. március 22. 15.00-20.00
               2024. március 23. 9.00 – 16.00
Helyszín: BBTE Szatmárnémeti Kihelyezett Tagozat, Szatmárnémeti, Petőfi u. 47. sz.
 
•        Az RMPSZ a rendelkezésére álló pályázati támogatásból biztosítja a szakmai programot. Étkezést nem biztosítunk, útiköltséget nem áll módunkban megtéríteni.
•        A továbbképzésre az RMPSZ-tagsággal rendelkező pedagógusok pályázhatnak.
•        A pedagógusok a 50 lej részvételi díj befizetésével nyerik el a részvételi jogot. A befizetés jelentkezéskor, kizárólag bankkártyával történik az RMPSZ honlapján.
 
Jelentkezési határidő: 2024. március 18.
 
Demeter Emőke Csilla, programszervező
partium@rmpsz.ro, 0771772311
cookieA sütik segítenek szolgáltatásaink biztosításában.