PÁLYÁZATI FELHÍVÁS MÁKVIRÁG DÍJ 2023

RMPSZ tagság

Regisztráljon a tagsággal járó előnyökért:
- ingyenes és kedvezményes továbbképzések
- naprakész információszolgáltatás
- egyszerű ügyintézés
Jelentkezés

A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége pályázatot hirdet Mákvirág díj, azaz A megye legjobb IX., X., XI. és XII. osztályos tanulója cím elnyerésére.

A pályázaton azok a romániai magyar közoktatásban tanuló 9–12. osztályos tanulók vehetnek részt, akik a 2022–2023-as tanévben kiemelkedő tanulmányi eredményeket értek el, tantárgyversenyek, kulturális és sportrendezvények díjazottjai, példás magatartású tanulók. A tanulók a díjra megyénként pályázhatnak, és elérhetik a bronz, ezüst, arany és gyémánt fokozatokat, aszerint, hogy a pályázó egyszeri, kétszeri, háromszori vagy akár négyszeri kitüntetett.

A pályázatok beadási határideje: 2023. szeptember 25. - meghosszabbítva szeptember 26 23:59-ig. 

A pályázat elbírálásának döntő szempontjai:
   • minimum 9,20 tanulmányi átlag,
   • 10-es magaviseleti jegy,
   • hazai és nemzetközi tantárgyversenyeken elért eredmények,
   • országos és megyei, sport-, kulturális és tudományos diákköri rendezvényeken elért eredmények.
 
A díjra online lehet pályázni. Az internetes pályázatkezelő rendszer elérhető a www.rmpsz.ro címen.

A pályázók a regisztráció során hiteles adatokkal kötelesek kitölteni az adatlapot. Valótlan adatok közlése magával vonja a pályázatból történő kizárást.

A pályázatok elbírálását a megyei RMPSZ-elnökségek végzik, ellenőrizve az oktatási intézményekben a pályázatban feltüntetett adatok hitelességet. Szükség esetén igazoló dokumentumokat (ellenőrző könyv, oklevelek stb. másolatai) kérhetnek be a pályázóktól.

A pályázati határidő lejárta után nem áll módunkban elfogadni pályázatot! A regisztráció során megadott értesítési címen fogjuk tájékoztatni az RMPSZ Országos Elnöksége díjak odaítélésére vonatkozó döntéséről.

Kérjük, hogy az adatlap rovatait ékezetek használatával! A pályázó a család- és keresztnevét a hivatalosan használt módon (ahogy a személyazonossági igazolványban található) vezesse be! Az oktatási intézmény nevét is a hivatalosan használt módon, magyar nyelven töltse ki!

Pályázatának benyújtását ne hagyja a pályázati határidő utolsó napjára!

A Mákvirág-díj ünnepélyes átadását 2023. október 14-én, szombaton a szovátai Teleki Oktatási Központban tartjuk, a Mákvirág tehetséggondozó tábor részeként, amelyre minden díjazottat várunk.

Programfelelős:
Köllő Zsófia
kollozsofia@rmpsz.ro
0745038712

További információk:
Hegyi Anikó
Tel.: 0736 222171
rmpsz@rmpsz.ro

Sikeres pályázást kíván az RMPSZ Országos Elnöksége!
cookieA sütik segítenek szolgáltatásaink biztosításában.