KÖZÖSSÉGÉPÍTÉS AZ ISKOLÁBAN

RMPSZ tagság

Regisztráljon a tagsággal járó előnyökért:
- ingyenes és kedvezményes továbbképzések
- naprakész információszolgáltatás
- egyszerű ügyintézés
Jelentkezés

KÖZÖSSÉGÉPÍTÉS AZ ISKOLÁBAN
               Csapatépítő tréning

A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének Székelyföldi Oktatási és Módszertani Központja a Szülőföldi évközi pedagógiai továbbképzések pályázat révén elnyert anyagi támogatással – Magyarország Belügyminisztériuma – évközi továbbképző programot szervez kérésre a bukaresti Ady Endre Líceum közössége és a Brassó megyei magyar pedagógusok számára 2023. március 24–26. közötti időszakban.

A tanfolyamról:
A közösség/csapatépítésen való részvétel segít egy összetartó munkaközösség létrehozásában, melynek közös céljai és célkitűzései vannak. Mikor egy közösséget próbálunk összekovácsolni, fontos, hogy azonosítsuk a csapattagok erős és gyenge pontjait.  Lehetővé tesszük, hogy olyan feladatokkal lássuk el őket, melyeket sikeresen meg tudnak majd oldani. A sokszor különböző csoportokból származó személyeknek jól meghatározott szerepük van egy szervezeten, egy iskolán vagy akár egy projekten belül. A csapatépítés célja az, hogy a benne résztvevő személyek megértsék: függnek egymástól és a közös cél érdekében össze kell dolgozniuk.

A tréning célja, hogy segítsen felfedezni, kifejleszteni és hasznosítani a munkatársak alvó és kihasználatlan képességeit, amelyek a továbbiakban segíteni fogják az adott közösséget a rejtett lehetőségek feltárásában.
Saját élményen keresztül különböző problémákat, feladatokat járnak körül a résztvevők élménypedagógiai játékokkal, gyakorlatokkal: kommunikáció, döntés párban, majd nagycsoportban, vezető-vezetett szerepe, csoportszerepek, együttműködés, problémamegoldás, bizalom, függés-függetlenedés. A tréning során azok a munkatársi viszonyok erősödnek, amelyek elengedhetetlenek az eredményes csapatmunkához.

A foglalkozások nemcsak gyakorlatból állnak, hanem az azt követő feldolgozásból, ahol van lehetőségük reflektálni a gyakorlat során megélt érzéseikre, a csoportban folyó munkára biztonságos keretek között.
Pl. résztvevők saját bőrükön tapasztalhatják meg, hogy amit a diákoktól, gyerekektől elvárnak, vagy nagy természetességgel kezelnek, az nem is olyan egyszerű, hiszen nekünk, felnőtteknek sem megy könnyen.  Meg kell tanulnunk, hogyan tudjunk hatékonyan, a cél érdekében együttműködni úgy, hogy közben jól is érezzük magunkat!

A tanfolyam időtartama: 20 óra.
A képzés kezdési időpontja: 2023. március 24, 15 óra
Helyszín: Ady Endre Líceum Bukarest
Célcsoport: Ady Endre Líceum közössége és a Brassó megyei magyar pedagógusok
Helyek száma: 25
Képző: Majla Géza, tréner
A tanfolyam végén a résztvevők számára kétnyelvű tanúsítványt állítunk ki.
A beiratkozás on-line, az RMPSZ honlapján www.rmpsz.ro történik 2023. március 20. 14 óráig.
Kapcsolattartó, helyi szervező: Szebeni Klára, elnök RMPSZ bukaresti szervezete

SZERETETTEL VÁRUNK MINDEN ÉRDEKLŐDŐ KOLLÉGÁT!

Pöllnitz Ilona SZOMK,                                                                                   Dr. Köllő Zsófia                                    
központvezető                                                                                                   programigazgató
cookieA sütik segítenek szolgáltatásaink biztosításában.