Játék határok nélkül! – élménypedagógia

RMPSZ tagság

Regisztráljon a tagsággal járó előnyökért:
- ingyenes és kedvezményes továbbképzések
- naprakész információszolgáltatás
- egyszerű ügyintézés
Jelentkezés

A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének Partiumi Oktatási és Módszertani Központja a Arad megyei tagszervezettel együttműködve, évközi továbbképző programot szervez 2023. február 3-5. közötti időszakban.
A képzés rövid ismertetése:
A tanulási motiváció kapcsán kulcsfontosságú az ÉLMÉNY a tanulási folyamatban. Ha a tanulás érzelmileg és intellektuálisan élményt jelent, akkor nő az ismeretek befogadásának intenzitása és mélysége. Tanulásunk nem csak örömtelivé, de hatékonyabbá is válik.
Az élménypedagógiában a résztvevők egy valószerű problémát oldanak meg közösen, amely kihívást jelent számukra, és megoldása csakis csoportos együttműködéssel kivitelezhető. Egy élménypedagógiai foglalkozáson az egyéni résztvevő önmaga marad, nem játszik szerepet és nem követ forgatókönyvet. Az élménypedagógia kiemelt célja a közösségépítés, az érzelmi intelligencia és a szociális kompetenciák fejlesztése.
Tanuljunk játékokat, éljük át együtt a játék adta élményeket, hogy tudjuk, mit fognak a gyerekek is érezni, amikor játszunk velük. Használjuk fel a játék adta örömöt a tanítás során, és csoda fog történni. Élmény lesz a suli a diákjaink számára! Ki gondolta volna, hogy a játék az egyik leghatékonyabb pedagógiai eszköz lehet a kezünkben? Sőt, a játék nem csupán örömforrás és lehetőség, hanem a pszichikai és szociális fejlesztés kiváló eszköze is. Játékra fel!
A tréner javaslata: A résztvevők kényelmes öltözetben (lehetőleg sportosan) vegyenek részt a képzésen, mert a foglalkozásokon – a tapasztalati tanulás és a saját élményű nevelés témakörében – felszabadult és alkotó hangulat, feltöltődés, nevetés, kihívások, valamint új, felhasználható gyakorlatok, inspiráló személyes élmények várnak rájuk.

A tanfolyam időtartama 20 óra.
A képzés kezdési időpontja: 2023. február 3., 16 óra
Helyszín: Csiky Gergely Főgimnázium, Arad (I. Calvin utca, 22. szám)
Célcsoport: Arad, Bihar és Temes megye magyar tannyelvű intézményeiben dolgozó pedagógusok
Képző: Vad Zoltán, tanár, élménypedagógia tréner, a Legyen élmény a suli! szakmai műhely vezetője
Helyek száma: 25
Az RMPSZ a rendelkezésére álló pályázati támogatásból biztosítja a szakmai programot. Étkezést nem biztosítunk, útiköltséget nem áll módunkban megtéríteni.
A tanfolyam végén tanúsítványt állítunk ki.
Jelentkezési határidő: 2022. december 15., 15 óra (A helyek száma korlátozott, ezért a jelentkezést a rendelkezésre álló helyek betöltésekor lezárjuk.)


Demeter Emőke Csilla, programszervező
Pellegrini Miklós, programfelelős, Partiumi Oktatási Központ, Arad Megyei RMPSZ elnöke
Viszhányó Aranka, programfelelős , Arad megyei RMPSZ
cookieA sütik segítenek szolgáltatásaink biztosításában.