Fantasztikus Február - Farsangi Bajnokság az Okos Dobozon

2023. február 1. és február 22. között az Okos Doboz a második félév első online Bajnokságát szervezi meg, melyen a határon belül és kívül élő magyar diákok versenyezhetnek, mérhetik össze tudásukat matematika feladatok, illetve gondolkodási képességet mérő és fejlesztő játékok megoldásával. A három hétig tartó Bajnokság a www.okosdoboz.hu oldalon érhető el, melyhez a verseny ideje alatt folyamatosan lehet csatlakozni. A Farsangi Bajnokság regisztráció-belépés után érhető el a diákoknak.

A Bajnokság a Nemzeti Tehetség Program támogatásával valósul meg.
 
A Fergeteges Február – Farsangi Bajnokság a tanév második félévének indításaként kíván olyan tudás és képesség fejlesztő szórakoztató játékot kínálni, mely során a játékos tudás és képesség bővítésen túl a Bajnokság célja fiatal tehetségek azonosítása és fejlesztése melyhez az Okos Doboz grafikus feladatai, kognitív képességeket mérő és fejlesztő játékai a diákok számára élvezetes tartalmakat biztosítanak.

A párhuzamosan futó ’Matek” és „Játék” bajnokságon a diákok feladatok megoldásával vívhatnak csatákat, indíthatnak kihívásokat és revansokat értékes nyereményekért. Mindkét bajnokság legjobb helyezettjei, JBL fülhallgatót, JBL hangszórót és Lenovo okos órát nyerhetnek. Ezen felül a  Az Ezüst ligába bekerült, legjobb eredményeket elért tanulók között  3  db  10.000 Ft. értékű vásárlási utalványokat sorsolunk ki.
 
A Bajnokság részleteiről az oldalon található Játékszabályban lehet részletesen olvasni, illetve a játékosok a bajnokság oldalán találnak további információt a pontozásról.

A Bajnokság során a diákok feladatokon és játékokon elért eredményei az Okos Doboz adatbázisába, rögzítésre kerülnek, azok statisztikai riportokban elérhetőek, ezzel is támogatva a tehetséggondozást, tehetség azonosítást.

Okos Doboz
Az Okos Doboz a közoktatás leglátogatottabb hazai gyártású INGYENES feladatgyűjteménye: mintegy 14 ezer grafikus, NAT-hoz illeszkedő feladatot használva 50+ millió feladatmegoldás történt a portálon az oldal publikus megnyitása, 2016. szeptembere óta. Az oldalon továbbá 600 feladatból és 160 animációból és egy 8. osztályos digitális tankönyvből álló egészségnevelési tartalmi csomag található az általános iskolások számára. Ezen felül a korábbi fejlesztések eredményeként 32 kognitív képesség fejlesztő játék is elérhető a diákok számára. Az Okos Oldalak között további az egészségnevelést, társas kapcsolatokat, illetve a Külhoni régiók magyar kultúráját feldolgozó feladatokat találhatnak a látogatók.  Az oldalon található digitális feladatok mindegyike alkalmas tanórai, tanórán kívüli, egyéni, csoportos, munkára, továbbá a feladatok alkalmasak differenciált oktatásban, fejlesztésben történő alkalmazásra is.

Tehetséggondozás
A feladatgyűjtemény 3000 matematika és természettudományos tantárgyakhoz illeszkedő tehetséggondozó feladatot is tartalmaz. A digitális feladatgyűjtemény tehetséggondozó, tehetségazonosító tartalmai játékos eszköztárat biztosítanak a teljes kárpát-medencei tehetségazonosító és tehetséggondozó pedagógiai munkához.

A portál a sikerét részben a gyerekek világához illeszkedő struktúrájának, játékosságának és stílusának köszönheti. Az Okos Dobozt jelenleg kb. 36 ezer pedagógus és több mint 100 ezer diák használja regisztrált felhasználóként. Az oldal napi látogatóinak száma 10 ezer felett van, de a digitális oktatás során csúcsidőben napi 120 ezer diák és tanár használta.

Az Okos Doboz digitális oktatási tartalmain túl, tanári felülettel, Módszertani kézikönyvvel, analitikai és riporting rendszerével kívánja támogatni a pedagógiai munkát. Tanári regisztráció után elérhető tanári felület segítségével a pedagógusok dolgozatok formájában oszthatnak ki feladatsorokat csoportok és egyének számára. A felületen valós időben kapnak visszajelzést a diákok eredményeiről, illetve azok előrehaladását nyomon követhetik, azt folyamatosan ellenőrizhetik.
cookieA sütik segítenek szolgáltatásaink biztosításában.